Home Page- Rasbeschrijving Frans- Rasbeschrijving Engels- Rasbeschrijving Nederlands- Rasbeschrijving Duits- Na Tasso's website

Rasstandaard

De rasbechrijving is voor alle vier dezelfde. De vier slagen komen ook in kleinere variant voor: de Sweizer Niederlaufhund. Hun raspunten zijn identiek, op de schofthoogte(30-38 cm)na. De Sweizwer laufhund is een middelgrote, veerkrachtige gebouwde hond. Hij is iets langer dan hoog. Het hoofd is lang en smal met lange, laag aangezette oren. Hij heeft een sterk jachtinstinct en een prima uithoudingsvermogen. Een laufhund is een jachthond met een bijzonder goed ontwikkelde reukzin en jachtpassie. Hetgeen inhoudt dat bij eventuele wandelingen in het "veld" de hond meestal aangelijnd en in de gaten dient te worden gehouden. De laufhund is een goede jager en word gebruikt bij de jacht op haas, ree, de vos en soms bij de jacht op het wilde zwijn. Hij jaagt daarbij zelfstandig en laat tijdens het volgen van het spoor zijn typische dubbeltonige roep horen (het laut). Hij is in staat om het grote zekerheid in zwaar terrein te zoeken en het wild op te sporen.

 

  • Schwyzer Laufhund: wit met rode platen of eem rode mantel

  • Berner Laufhund: wit met zwart platen en tanpatroon

  • Luzerner Laufhund: blauwschimmel met zwarte platen en tanpatroon

  • Jura Laufhund (Bruno): zwart met tanpatroon

 

Schofthoogte reuen 49-59cm, teven 47-57cm. Gewicht 16- 21 kg. Vacht kort dicht en glad aanliggend en aan het hoofd en de oren zeer fijn. Als jachthond levendig, temperamentvol en zeer speurvast.
       JURA LAUFHUND (BRUNO DU JURA)


SCHWYZER LAUFHUNDE


LUTZERNER LAUFHUNDE


BERNER LAUFHUNDE